Stinzenplanten excursie Haarlemmerhout 

ZATERDAG 18 MAART, STINZENPLANTEN EXCURSIE HAARLEMMERHOUT.

Het voorjaar begint, tijd om er op uit te trekken. We gaan een kijkje nemen in en rond de Haarlemmerhout. In deze tijd van het jaar zijn al vele vroegbloeiende bolgewassen te bewonderen. We bezoeken achtereenvolgens het Frederikspark, het parkachtig terrein van Spaar en Hout en we maken een wandeling door de Grote Hout.
Afhankelijk van de voorafgaande klimatologische omstandigheden kunnen we o.a. de volgende soorten bloeiend tegenkomen: de vroege- en de oosterse sterhyacint, sneeuwroem, armbloemige  look, vingerhelmbloem, knikkende vogelmelk, puschkinia, bosanemoon, blauwe anemoon en breedbladige druifhyacint. Een bijzondere attractie vormen de geelsterren. In meerdere plantsoenen aan de randen van de Hout groeien en bloeien ze in honderden bijeen. Het is de rijkste groeiplaats van Nederland. Het zusje van de bosgeelster, de weidegeelster is hier slechts op een enkel plekje te vinden.  Excursie leider: Evert Maarschall (06 55 32 12 09)

Start wandeling: 10.45 op de hoek van de Wagenmakerslaan en Baan. Openbaar vervoer: Station Alkmaar: Sprinter 9.30 (Alkmaar-Noord 9.26) richting A’dam C.S, aankomst station Haarlem 10.16.
Via uitgang Centrum naar het busstation. Daar Arriva bus 50 (richting Leiden), vertrek 10.23. Uitstappen bij de halte Stadsschouwburg. Het is dan nog 10 minuten lopen naar het startpunt. 
Met de auto: Parkeergarage in de Wagenmakerslaan 1,  2012 DJ Haarlem.

N.B. Voor wandelaars: vanaf het station Haarlem is het startpunt in 30 minuten te bereiken via de Jansstraat, Veerstraat, Kleine Houtstraat, Kleine Houtweg.

Datum & tijd
za 18 maart 2023 om 10:45