Basiscursus flora door FLORON en KNNV Alkmaar-Den Helder

Deze cursus is ook inmiddels voorbij, maar het loont de moeite om ook kennis te nemen van alle andere activiteiten van FLORON.

Basiscursus flora 2023 door FLORON en KNNV Alkmaar – Den Helder 

Eenvoudig planten leren herkennen 

De cursus is een praktische cursus voor iedereen die wilde planten wil leren herkennen. Voorkennis is niet noodzakelijk. Tijdens de cursus leer je verrassend snel wilde bloemen en veel voorkomende bomen, struiken en grassen op naam te brengen. Je verrijkt je botanische woordenschat met termen als “steunblad” en “stroschub”. De lessen volg je vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven. Na de cursus ben je helemaal thuis in het determineren en heeft jouw soortenkennis een hoger niveau. Zo leer je op een leuke manier wilde planten herkennen en determineren.

De cursus staat open voor iedereen met interesse voor planten, maar vraagt wel een wekelijkse inspanning.

De cursus begint op woensdag 22 maart met 14 wekelijkse digitale lessen van de basiscursus planten van FLORON. Dit online gedeelte is onderdeel van onze cursus en zal duren tot begin juli. Bij het onlinegedeelte horen ook huiswerkopdrachten, die nagekeken worden. De digitale lessen kunnen later weer bekeken worden. 

Aanvullend is er woensdagavond 29 maart 2023 in het Clusiuscollege, lokaal 0.24 (Drechterwaard 10 -16, Alkmaar) een introductieles door Jeanette den Herder, districtscoördinator van FLORON en lid van de Plantenwerkgroep Alkmaar- Den Helder. Jeanette zal (een deel) van het huiswerk nakijken.
De les begint om 19.30 uur. 

Op zaterdag 13 mei zal Jeanette een excursie geven, zodat er samen in het veld gekeken kan worden. Tijdstip en plaats volgt nog. 

Op woensdagavond 31 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni zal er in de Hortus Alkmaar, (Berenkoog 43, Alkmaar) vanaf 19.30 uur in groepjes geoefend worden met het determineren van planten.
Docent is Tineke Dekker. Uiteraard zullen er andere plantenkenners haar daarbij assisteren. 

Voor de cursus is het nodig om over de Heukels’ Flora van Nederland, of de Veldgids Nederlandse flora van Eggelte te beschikken. Het is ook noodzakelijk om een loep aan te schaffen.

De kosten van de cursus bedragen € 100,-. 
Aanmelding via de penningmeester penningmeester@regioalkmaar.knnv.nl  

De penningmeester zal een betalingsverzoek doen. Na betaling bent u ingeschreven. 

Meer informatie bij: Jeanette den Herder: florond13@gmail.com