Manifest Bouwen voor Natuur

KNNV is medeondertekenaar van het bijgevoegde manifest Bouwen voor Natuur.
Het is een gezamenlijke oproep van bouwers en natuur- en milieuorganisaties aan de politiek om verplicht groene maatregelen te nemen bij woningbouw.

KNNV is medeondertekenaar van het bijgevoegde manifest Bouwen voor Natuur.

De komende tien jaar krijgt Nederland er bijna een miljoen woningen bij.
Bouwers, banken, ontwikkelaars en natuur- en milieuorganisaties maken zich zorgen over de leefbaarheid van steden en het verlies van biodiversiteit. De organisaties zien volop kansen om steden en dorpen te vergroenen, zodat natuur meer ruimte krijgt. Hun gezamenlijke pleidooi staat in het manifest Bouwen voor Natuur.

‘Natuur hoort een vanzelfsprekend ingrediënt te zijn in alle nieuwbouw. We roepen de politiek op: leg dit vast in het nieuwe regeerakkoord en help ons zo groene duurzame steden te realiseren’, aldus de opstellers.
De KNNV is het hier van harte mee eens.

Het manifest is hier te lezen.

Foto wijngaardslak, Helix pomiata: Jules van den Broek.
Wijngaardslakken regelen het bouwen van een huis helemaal zelf, op natuurvriendelijke wijze.
Lees meer over deze fantastische dieren bij de Stichting ANEMOON.