Operatie Steenbreek

Veel tuinen in Nederland zijn versteend, want een versteende tuin lijkt makkelijk aan te leggen en te onderhouden.
Deze verstening heeft echter grote gevolgen, onder andere wateroverlast na stevige buien, verhitting of het verlies van biodiversiteit.

Operatie Steenbreek is een uniek samenwerkingsverband van gemeenten, kennis- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Gezamenlijk zetten zij zich in om de trend van verstening om te buigen.
Het doel van Operatie Steenbreek is om tuinbezitters te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. Zo dragen bewoners zelf bij aan de leefbaarheid van hun buurt. Bovendien zorgt groen in de buurt voor verkoeling, waterberging en een thuis voor allerlei planten en dieren. Zie www.operatiesteenbreek.nl

Steenbreek Alkmaar

Hortus Alkmaar werkt hier ook aan mee. Ga naar Steenbreek Alkmaar en laat je inspireren!

Tuinambassadeurs

KNNV Tuinambassadeurs zijn vrijwilligere adviseurs die zelf ervaring hebben met natuurlijk tuinieren en die kennis graag willen overbrengen. Tuinambassadeurs stimuleren tuinbezitters om op een natuurlijke manier te tuinieren.
Zij zijn bereid om vragen van tuinbezitters te beantwoorden en werken laagdrempelig. Plezier in de tuin staat voorop. Lees hier meer over de KNNV Tuinambassadeurs.