Van 20 tot en met 29 mei: Week van de Biodiversiteit!

Van 20 tot en met 29 mei is het zover, tijd voor de KNNV Week van de Biodiversiteit! De week waarin we iedereen op een laagdrempelige manier willen laten kennismaken met de natuur in Nederland en met de KNNV. De website staat inmiddels online, dus neem alvast een kijkje. Het activiteitenaanbod wordt de komende tijd steeds meer aangevuld. Dus zet de datum alvast in je agenda! Bij Alkmaar-Den Helder, maar ook bij andere afdelingen is er van alles te doen.

Internationale Dag van de Biodiversiteit

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussensoorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.  

We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie. Biodiversiteit heeft ook een eigen, zelfstandige waarde: de intrinsieke waarde. Biodiversiteit is het beschermen waard! Om die reden werd de KNNV- de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging- opgericht in 1901 opgericht. Wij richten ons sindsdien op natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming.